Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Praha 6 čeká na srážku auta s dítětem či rodičem

MŠ Pod Novým lesem je tak umístěna, že nečinnost Prahy 6, nečinnost Policie ČR a nedostatečné umístění správných dopravných značek způsobuje denní strach všech rodičů, kteří vodí své děti do MŠ Pod Novým lesem. 

Nebo dokonce ti, kteří vodí dvě děti do školky, nebo jedno do školky, ale musí vzít i druhé, neboť ho nemůžou nechat v autě. To je pak zážitek. 

Ulice Pod Novým lesem je obousměrná a tudíž je to zážitek na druhou, protože tam je samozřejmě modrá zóna. To s prominutím „naflákání“ modrých zón do ulic a ponechání obousměrného provozu, kde nemáte dostatek místa na projetí dvou aut, to je teda oříšek úřadů. Na jednu stranu jsem za takové ulice ráda, neboť „normální“ řidič v těchto místech jede pomalu. Ale jak zmiňuji „normální řidič“, nenormální to valí dál přes padesátku či šedesátku, i když je tam 30 km/hod. 

A tak se také děje v ulici Pod Novým lesem. Neboť jedou v jednom směru v místě pro max. 1,5 auta, auta z Střešovic na Petřiny a do toho nějaké auta se přes horizont a z kopečku řítí z ulice Veleslavínská do ulice Pod Novým lesem.  A vy do toho nejdříve hledáte parkovací místo, neboť stát nezajistí místa pro rodiče a pak nevíte, jak bezpečně dostat své dítě do školky. Skoro každý den tam zažívám jak se naši řidiči formule 1 - Rohlíkové řítí do ulice Pod Novým lesem, jako by to byla silnice první třídy nebo dokonce dálnice. A tam pod kopečkem zrovna maminka vyndává z auta své tříleté dítě a jen se modlí, aby nějaký Rohlíček, či PPLiček, DHLiček, či Zásilkovníček (Českou Poštu neberu za hrozbu, tam mají všichni dost času - je to přeci státní podnik), nevyletěl jak sršáň a nenapálil to do nich. Do toho ještě může jet protijedoucí auto, které v zatáčce nevidíte, a pak po vás vyžaduje přednost, protože tam parkují místní a návštevnící MŠ, takže použití chodníku auty je na denním pořádku. Jak jsem již zmínila modrá zóna a obousměrný provoz na silnici pro max. dvě auta. 

Někdy jako parkující maminka parkují i na ulici Veleslavínská, u Restaurace U Marčanů, abych mohla odvést své dítě do školky, to je ale zážitek. Auta místo 30 km/hod tam frčí do kopce na Petřiny 60 km/hod. A když si jen dovolíte otevřít dveře, abyste náhodou vyndala dítě z auta, už máte frontu za zadkem. Co dělat, když tříleté dítě si chce zavřít dveře samo, nedej bože, že je chcete rychle zavřít vy, to je hysterie na 15 minut. To ty řidiči co spěchají, ale nezajímá - vy tam prostě překážíte. Praha 6 jistě ví, že je to tam nebezpečné, už tam máme extra místo pro chodce a ukazatel rychlosti. Ale pánové a dámy, tohle v Česku to je snad výsměch - who cares, když je to bez trestu. 

Nemám ráda, když něco kritizuji a nejsem schopna návrhu lepšího řešení, tak si dovolím i návrh řešení. 

I když nerada, ale asi by bylo nejlepší udělat z ulice Pod Novým lesem jednosměrku. Osoba, která bydlí ve Vokovicích by asi byla nejraději směr k Střešovice, aby mohla jet rychleji domů. I když v ulici Nad Hradním potokem, již přes rok se stále něco opravuje, a vy stále čekáte kdy už to konečně otevřou. Řemeslník vám řekne v létě to bude, a po dalším půl roce stále nic. Takže objíždíte tři čtvrti, abyste se vrátili domů. Ale to by bylo velmi sobecké, jak by to mělo být by měli rozhodnout obyvatelé v ulici Pod Novým lesem. Nikdo jiný na to podle mého názoru nemá právo. 

Takže za prvé jednosměrná ulice. Za druhé, minimálně 3 parkovací místa - s označením pro krátkodobé vyzvednutí dětí pro MŠ. Máme 21. století a stát se nemusí chovat tak, že si neuvědomuje, že rodiče vozí děti do školky autem. Neboť systém práva na nejbližší školku je v ČR z neznámého důvodu v nedohlednu. Bodovací systém pro MŠ je na toto kontraproduktivní.  Nikdo nechce zpomalovače - ničí to jen naše auta.  Ale chceme nějaké řešení, abychom se o naše děti nemuseli bát. 

A pokud tam bude jiné světelné označení - pozor dětí se světlem - časovačem. Děti se do školky vodí od 7:30 - 9:00 a vyzvedávají 12:30-13:00 nebo 15-17:00 hodin. To jsou doby, kdy je nutná ochrana našich dětí. PROSÍM, UDĚLEJTE S TÍM NĚCO!

Do té doby prosím, Rohlíček, či PPLiček, DHLiček, či Zásilkovníček ZPOMALTE, PROSÍM, VODÍME TAM SVOJE DĚTI!!!!!! Hlavně přes ten horizont.

A ti co lítají do kopce na Petřiny - máte tam cedulku Školka. Chápu, že trochu daleko, vy se už rozjíždíte do kopce daleko dříve jako pan Fantozzi, kdyby jel na Štěchovičák, ale přesto tam je - i když nedostatečně blízko u školky. Tak Vás prosím ZPOMALTE JÍZDU DO KOPCE, stejně je tam fronta a nahoře na vás čeká "super nekřižovatka a další oříšek Prahy 6" a vy si moc nepomůžete tou šedesátkou!

Autor: Markéta Hrdá | čtvrtek 4.1.2024 7:00 | karma článku: 22,28 | přečteno: 4197x
  • Další články autora

Markéta Hrdá

Nejhorší sběrný dvůr Pražských služeb v Praze 6, Proboštská 1

Kdo tento sběrný dvůr vede, by podle mého názoru měl na svoji funkci rezignovat. Nejhorší provozní řízení sběrného dvoru, jeden nesmysl nahrazuje druhý nesmysl.

10.4.2024 v 9:47 | Karma: 15,49 | Přečteno: 642x | Diskuse| Společnost

Markéta Hrdá

Nejhorší moje příhoda, spletla jsem si hroby.

Asi každý měl někdy nějakou příhodu, za kterou se tak styděl, ale ji i dokonce sám někomu rád vyprávěl. Já mam taky jednu takovou s hrobem babičky.

12.3.2024 v 6:00 | Karma: 19,84 | Přečteno: 572x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

Katastrofální hygiena na pultech českých potravinových řetězců v okolí Prahy 6

Zaměřila jsem se jen na uzeniny a sýry. Saláty a pomazánky, to je kapitola sama pro sebe. Je jedno, kde nakupujete, vše má své úskalí.

7.3.2024 v 7:40 | Karma: 15,36 | Přečteno: 837x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

U sedmi zlodějů, aneb jak Vokovice zažívají ranní peklo.

Výjezd z Vokovic na Evropskou nechce nikdo řešit. Ostuda Prahy 6. A tak nám tu středočeští gauneři a arogantní řidiči dělají z každodenního výjezdu na Evropskou docela velké každodenní ranní peklo.

28.2.2024 v 6:58 | Karma: 10,90 | Přečteno: 686x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

Halíře již neexistují, pojďme marketéři neklamat zákazníky! Od 01.01.2024 nebo ihned!

Jako Hospitality člověka mě velice štve, že jsou stále hotely či restaurace, které uvádějí ceny 115,- nebo dokonce 115,- Kč místo správného 115 Kč, neboť halíře již několik let neexistují!

23.10.2023 v 7:00 | Karma: 9,49 | Přečteno: 381x | Diskuse
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 9
  • Celková karma 15,40
  • Průměrná čtenost 2758x
"Fejetonky"

Tzn. nemuže být vždy vyvážené, protože se nemusí zakládat na dokázané pravdě, je to jen o subjektivním pocitu a má za cíl zasmát se tomu, s čím nejsme moc spokojeni a měli bychom s tím něco dělat.  

Seznam rubrik