Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

U sedmi zlodějů, aneb jak Vokovice zažívají ranní peklo.

Výjezd z Vokovic na Evropskou nechce nikdo řešit.  Ostuda Prahy 6. A tak nám tu středočeští gauneři a arogantní řidiči dělají z každodenního výjezdu na Evropskou docela velké každodenní ranní peklo. 

To takhle je zase taková fronta, že celá Vokovická křižovatka je plná aut. Než dostanu děti do auta, skoro se nic nepohne. Tak v tokovéto hrozné situaci se taky rozhodnu a přes Staré Vokovice kolono předjedu. Ale když jsem v ulici K Červenému Vrchu, tak za prvé - nestavím se na přechod pro chodce, protože nevím v této naší koloně, kdy zase pojedu. A poté, pustím minimálně jedno auta, autobus v každém případě. A to pak většinou ti arogantní řidiči, kteří stejně předjeli celou kolonu začnou na mě troubit. Co ty si to dovoluješ někoho pustit, máš přece přednost zprava. Přeci jsem ty všechny auta nepředjel jen tak. Jednou dokonce na mě troubil, když jsem pouštěla chodce. 

Pro zvědavce začnu trochu vyprávět, jak to u nás chodí. Jistě to začne hned každý závidět. Postupně jak se začali Horoměřice, Nebušice a okolní "Maloměstečka" rozšiřovat, začali si cestu do Prahy zkracovat přes Staré Vokovice ulicí Na Krutci, u starousedlíku tzv. oblast u Sedmi zlodějů.

Do velkého kopce se každodenně plíží obří had Nebušičářů, Horoměřičářů a okolních satelitářů a popojíždějí krok za krokem. Začneme je nazývat "Maloměšťáci". Místní chodci už jsou dávno v metru, ale auta jedou jako šneci, lépe řečeno se posouvájí v intervalech tak, jako 119 letá želva na Sněžku. 

Nezávidím všem co v této oblasti kopce bydlí a při ranní špičce, při snídaní, slyší rozjezdy těch aut v tři metrových intervalech. A pak příjde naše oblíbená křižovatka s Vokovickou a Půlkruhovou ulicí. Nedostatečné značení křižovatky způsobuje, že auta z ulice Na Krutci z okolních "Maloměst" najíždějí do křižovatky jak o závod. I když mají samozřejmě dáti přednost zprava, vjíždějí do křižovatky v kolonách, někdy pět až deset aut, tudíž není křižovatka průjezdná. Nevím, kde se "Maloměšťáci" učili řídit, ale do křižovatky snad nemám vjet, když tam není volno. 

V takovéto situaci ti arogantní řidiči začnou předjíždět kolonu přes Staré Vokovice, nahoru přes ulici Půlkruhova, V kruhu, V Středu, někteří pokračují do Volánové někteří do ulice V Nových Vokovicích, až se všichni dostanou do ulice K Červenému vrchu, která opět navazuje na Vokovickou ulici. Tzn. snaha předjet kolonu aut přes střed Vokovic. 

Tam si pak velmi razantě vyžadují přednost auta zprava a následně nepustí ani jedno auto. A takhe nějak se tam třeba dostane deset aut. Takže auta v ulici Vokovická stojí, jak ta 119 letá želva a marně čekají, než zase budou moci popojet. Neboť při každém takovém čekání, dostane nějaký takový řidič "Maloměšťák"  AMOK, a začne předjíždět kolonu tímto výše uvedeným způsobem přes vnitřní Vokovice.

Největší arogantní řidiči předjíždějí (tady bych chtěla velmi ráda napsat jiné slovo, ale zůstaneme v slušné rovině. Věřte pevně, je to pro mě ale velmi obtížné je tak nenazvat), když stojí ve frontě i z ulice Vokovická do ulice V středu, přes ulici V Nových Vokovicích,  do ulice K červenému vrchu. Tak to mi přijde úplně největší drzost. 

Dělají to i obyvatelé obytného bloku Na Krutci (jak my říkáme Statek Skládka, která tam předtím byla).  Předbíhat v tom malém kopci mi příjde fakt trochu moc, spíše už na odebrání řidičáku a psychotesty. 

Dělá to i naše slavná "Kateřina Neumannová" pokaždé, a ještě pak nikoho nepustí a ještě věčně stojí na přechodu pro chodce. Chápu, že v jejím sportu musí člověk být sobec a egoista, ale tohle je podle mě nevychovanost. Vlastně tím jako jedna z mála spoluvytváří ten stojící řetězec. 

Mysleli jste si, že je to vše, tak to jste se tedy pletli. To není vše. Pak nás ještě čeká vjezd na Evropskou. Tam je jeden pruh rovně a doleva. A druhý doprava, ale ten je tak na max. dvě auta, neboť se tam další nedostanou, neboť je tam ten náš slavný OSTRUVek na NIC. Někteří již rádoby sofistikovaní, ostrůvek objedou zprava a dostanou se jako třetí nebo čtvrté auto. 

Pozor teď to přijde, a teď je tu výzva pro již tak unavené řidiče, co jedou do ulice Veleslavínská. Neboť, když takhle před chvilkou jel vlak, a ještě se nestihla kolona čekajících aut uklidit, tak nemáte vlastně kam jet. 

Protože tam zase, není úplně vymyšlené čekání na Vlak. Proč tam není ta silnice širší, a řadění CIK CAK. Pak je tam žluté značení, které podle mě bude nutné ještě rozšířit až příjdou ti naší slavní OBR trolejbusíky. Takže se tam moc aut nevejde. A tak stojí auta v křižovatce. Někteří i do křižovatky.

Já a pár ostatních samozřejmě na hodině při absolvování řidičáku nechyběli, tak do křižovatky nejedou, pokud je pravděpodobnost, že ji nebudou moci opustit, než se rozjedou auta z Letiště do Dejvic. To někteří "Maloměštáci" ale nechápou, tak tam na Vás troubí jak imbecilové. Pokud tato situace přijde,  v případě, kdy jedou dva vlaky v ranní špičce hned za sebou (děkuji na železnici, že na těch 30 sekund ty závory pustí), tak už to vím, že tam vjet prostě nemůžu a to někdy i na dvě červené. Tak i jdu s autem trochu nastranu, aby mě mohli objet, ale to pro "Maloměštky" nemá smysl, ten si troubí, jak Indiánek na trubku. 

Tohle je také nutné velmi brzo vyřešit. Zase je tam nějaký ostrůvek, když tam mohli být dva pruhy, odbočení doleva a pro jízdu rovně. Někdy mám pocit, že si z nás ti zatupitélé Prahy 6, dělají strandu. 

Nevím jestli jsem to dostatečně popsala. Takže kolona aut v Vokovické ulici stojí, protože třeba jede vlak či dva, a protože hodně lidí to objíždějí přes staré Vokovice, aby se dostali do ulice K červenému Vrchu, kde jim auta z Vokovické ulice musí dát přednost. Takže tam třeba stojí deset aut a jen velmi občas někdo někoho pustí.  

Takže vytvářejí ten stojící řetěz, který nám tu dělá problém. Který se právě musí co nejdříve vyřešit, ještě než nám za cca 3 roky postaví další blok několikaset bytů.  

Přitom je řešení tak jednoduché.

Mezi ulicí Vokovická a ulicí V Nových Vokovicích je tak velký palouček, který by se dal využít na zlepšení celé situace ve Vokovické ulici. 

Sice zde byli bohužel udělány nové spodní kontejnery na třídění odpad, které ani nemůžete správně využít, neboť je tam zákaz vjezdu. Pokud tedy vycházím z skutečnosti, že v 21. století vyhazuji třídění odpad jednou za týden, tzn. autem, neboť jinak bych vypadala jako v Bolivii, když jdou na nákup. Ok, nedá se nic děla, kontejnery vyměněny za spodní. Ale i přesto je tam dostatek prostoru.

Jedna věc je ještě velmi nutná, a to je, zastávku do Slaného nebo Loun přemístit z prostoru hned u vchodu do Metra co nejdál, a to směrem více k Veterináři. (Kdo ji tam takhle navrh hned u výstupu z metra, a umístil, musel být opravdový genius. Přála bych mu jít okolo té kolony lidí s kočárkem.)  

A teď k samotnému řešení, jeden pruh na odbočování doleva, jeden na jízdu rovně a jeden na odbočování doprava. Ale mluvíme tu o pruhech o minimálně deseti až patnácti aut. Tzn. skoro po celé délce ostrůvku. Ty kontejnéry by tam mohli snad i zůstat. Třeba udělat z ostrůvku jen jeden další pruh, na jízdu rovně. Ti co odbočují doprava mohou objíždět ten ostrůvek. Jedině tak to má smysl. Tím nás vlastně zbavíte toho každodenního problému jezdit na Evropskou jako šneci. 

Ještě by bylo fajn na Křižovatce, Vokovická, Na Krutci a Půlkruhova udělat takový půlkruhový objezd jako je na Horoměřické křižovatce dole (Novodobé Bořislavce) Křižovatka Kladenská, Liberijská a Pod Kladenskou silnici. To by bylo top řešení pro všechny chodce. Přeci jenom z toho kruháčku pojedou maximálně 20.  Děkujeme všem za schválení kuželů na silnici Vokovická směr do ulice Na Krutci. Alespoň nás řidiči na přechodu nepřejedou šedesátkou ale jen 40, a to už je alespoň trochu šance na přežiti, že? 

 

 

 

Autor: Markéta Hrdá | středa 28.2.2024 6:58 | karma článku: 10,90 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Markéta Hrdá

Nejhorší sběrný dvůr Pražských služeb v Praze 6, Proboštská 1

Kdo tento sběrný dvůr vede, by podle mého názoru měl na svoji funkci rezignovat. Nejhorší provozní řízení sběrného dvoru, jeden nesmysl nahrazuje druhý nesmysl.

10.4.2024 v 9:47 | Karma: 15,49 | Přečteno: 642x | Diskuse| Společnost

Markéta Hrdá

Nejhorší moje příhoda, spletla jsem si hroby.

Asi každý měl někdy nějakou příhodu, za kterou se tak styděl, ale ji i dokonce sám někomu rád vyprávěl. Já mam taky jednu takovou s hrobem babičky.

12.3.2024 v 6:00 | Karma: 19,84 | Přečteno: 572x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

Katastrofální hygiena na pultech českých potravinových řetězců v okolí Prahy 6

Zaměřila jsem se jen na uzeniny a sýry. Saláty a pomazánky, to je kapitola sama pro sebe. Je jedno, kde nakupujete, vše má své úskalí.

7.3.2024 v 7:40 | Karma: 15,36 | Přečteno: 837x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

Praha 6 čeká na srážku auta s dítětem či rodičem

MŠ Pod Novým lesem je tak umístěna, že nečinnost Prahy 6, nečinnost Policie ČR a nedostatečné umístění správných dopravných značek způsobuje denní strach všech rodičů, kteří vodí své děti do MŠ Pod Novým lesem.

4.1.2024 v 7:00 | Karma: 22,28 | Přečteno: 4197x | Diskuse| Ona

Markéta Hrdá

Halíře již neexistují, pojďme marketéři neklamat zákazníky! Od 01.01.2024 nebo ihned!

Jako Hospitality člověka mě velice štve, že jsou stále hotely či restaurace, které uvádějí ceny 115,- nebo dokonce 115,- Kč místo správného 115 Kč, neboť halíře již několik let neexistují!

23.10.2023 v 7:00 | Karma: 9,49 | Přečteno: 381x | Diskuse
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 9
  • Celková karma 15,40
  • Průměrná čtenost 2758x
"Fejetonky"

Tzn. nemuže být vždy vyvážené, protože se nemusí zakládat na dokázané pravdě, je to jen o subjektivním pocitu a má za cíl zasmát se tomu, s čím nejsme moc spokojeni a měli bychom s tím něco dělat.  

Seznam rubrik